läs mer på BBC

Text från SVT

Krig och fred

Brittisk-amerikansk miniserie från 2016, efter Leo Tolstojs klassiska roman

SVT1 Lördagar 21.30

BBC-dramatisering av den episka berättelsen om fem ( Rostov, Bolkonskij, Trubetskoj, Kuragin, Bezuchov) aristokratiska familjer som genomlever Napoleons invasion av Ryssland.

I rollerna: Paul Dano, Gillian Anderson, James Norton, Lily James, Jim Broadbent, Rebecca Front m.fl.

Kommer att publiceras i SVT Play

5 mars kl 21.30 SVT1

Del 1 av 6. Pierre Bezuchov är en förläst intellektuell som försöker hitta sin plats i St Petersburgs societet. Som den utomäktenskaplige sonen till en rik greve, ärver Pierre snart en stor förmögenhet. Hans närmaste vän, prins Andrej Bolkonskij, längtar efter krigets strapatser. Den flitigt uppvaktade Natasja Rostov är desperat efter att få uppleva livet och kärleken.

12 mar 21.30 SVT1.

Del 2 av 6. Andrej och Nikolaj firar en seger innan de förbereder sig för en ännu större strid med franska styrkor. Tsaren själv kliver fram för leda trupperna, men general Kutuzov fruktar att deras härskare har missbedömt situationen och att Napoleon vil leda in dem i en fälla. Hemma i Ryssland är Pierre nu gift med Helene, men deras liv tillsammans blir svårare än förväntat. Natasja väntar oroligt på nyheter från fronten, medan furst Vasilij försöker arrangera ett äktenskap mellan Anatolij och Andrejs syster Marja.

19 mar 21.30 SVT1

Del 3 av 6. Pierre utkämpar en duell med Dolokhov, och resultatet inspirerar honom att förändra saker i sitt liv. Helene återinträder i societeten och inleder ett nytt förhållande, medan Andrej förgås av skuldkänslor och gömmer sig i ett lanthus som han låtit bygga. Nikolaj gör misstaget att lita för mycket på en farlig vänskap, och ett vapenstillestånd mellan Ryssland och Frankrike gör att framtiden ser osäker ut.

26 mar Påskafton SVT1 kl 22.00

Del 4 av 6. Natasja går med på Andrejs fars krav att de ska ha en långvarig förlovning, men hon stöter på frestelser under hennes fästmans bortavaro. Grevinnan Rostova och Anna försöker båda att hitta rika fruar åt sina söner, men Nikolaj och Boris har alldeles egna planer för sin framtid. Pierre känner frustration i sitt äktenskap med Helene och längtar efter ett mål i livet, medan Marjas far behandlar henne med allt större grymhet.

2 april kl 21.30 SVT1  del 5 av 6

9 april kl 21.30SVT1  del 6 av 6

Text från SVT

Previous Post Next Post